Bahçe Ekipmanı Seçim Rehber

Bahçe ve balkonlar, evin en güzel alanlarından biridir. Bu alanların verimli ve düzenli olması için de doğru ve iyi bakım yapmak gerekir. Bunun için de uygun bahçe ekipmanlarını bulmanız, kullanmanız önemlidir. Bahçe ekipmanı seçimi önemlidir. Bu aletler, hem işlerinizi kolaylaştıran hem de işleri daha kısa sürede yapmanızı sağlayan ürünlerdendir. Siz de bahçenizi güzelleştirmek için ihtiyacınız olan tüm bahçe ekipmanlarını Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz!

Bahçenizi güzelleştirmek istediğinizde, çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyacaksınız. Bu çeşitli el aletleri, bahçe işlerinde kullanabileceğiniz aletler. Alet kutunuza ekleyeceğiniz birkaç ekipman sayesinde bahçenizi güzelleştirmeniz ve bahçenize en iyi bakımı yapmanız mümkün. Peki bahçemi güzelleştirmek için hangi ekipmanlara ihtiyacım var diyorsanız, cevabı yazımızda sizi bekliyor!

Bahçe Ekipmanı Seçimi

Bahçeniz için uygun ürünleri seçmeniz önemli. Çünkü bu ekipmanlar, uzun süre kullanacağınız ekipmanlar olacak. Bunun için bazı detaylara dikkat edebilirsiniz. Birkaç madde ile bahçe ekipmanı seçiminde dikkat edebileceklerinizden bahsedelim:

  • Öncelikle bahçenizde nelere ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Kimi alet ve ekipmanlardan elinizde var olabilir. Olmayanları, ihtiyacınız olan ekipmanları listeleyin.
  • Bahçe ekipmanlarını seçerken ürünlerin sağlamlığına dikkat etmeniz gerekir. Özellikle kazma ve kürek gibi saplı olanların, sap kısımlarının yapıldığı malzemeler önemlidir. Sağlam, darbelere dayanıklı ve kullanımı kolay bir ürün almanız gerekir. Böylece ürün, kullanırken kırılmaz ama işlerinizi de kolaylaştırır.
  • Bahçe aletlerini kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri, ekipmanların ağırlığı. Bahçede iş yaparken kas gücüne ihtiyaç duyarsınız. Ama el aletleriniz ekstra ağır olursa iş yaparken çok daha fazla zorlanırsınız. Bu yüzden mümkün olan en hafif ve güçlü bahçe ekipmanını seçebilirsiniz.
  • Bahçe ekipmanlarını yedekli olarak almakta da fayda var. Bu tarz aletler, bazı işleri yaparken zarar görebilir. Bu yüzden aletleri yedekli ya da ekstra başlıklı şekilde satın alabilirsiniz.

Çiçeksepeti’nde çok çeşitli bahçecilik ürünlerini bulabilirsiniz!

Kullanışlı Bahçe Ekipmanlar

Evinizin önünü düzenlemek ya da balkonunuzdaki çiçeklerle ilgilenmek için kullanabileceğiniz çeşitli bahçe ekipmanlarını yazımızda derledik!

El Malası

Bahçe ekipmanı
Bahçeniz için Ekipman Seçimi, İngco Mini Fide Çiçek Bahçe Torak El Küreği 340 mm Kürek Mala

Özellikle bitki ekerken, yabani otları temizlerken ya da bitkilerin yerini değiştirmek istediğinizde el malası, en çok ihtiyaç duyacağınız ürünlerden biri. Toprağı kazmak için sivri bir uca sahip olan mala, elinizle de kolayca kavrayabileceğiniz bir alet. Bu aleti sap kısmından kolayca tutup sivri kısmını toprağa batırarak kullanabilirsiniz. Bu sayede toprakla ilgili işlerinizi büyük ölçüde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca el malası küçük bir alettir. Bu yüzden de evde bu aleti kolayca muhafaza edebilirsiniz.

Budama Makası

Bahçe ekipmanı
Bahçelerde Kullanabileceğiniz Ekipmanlar, Akman Kırmızı Budama Dal Makası – Eko Kampanyalı

Bitkilerin zaman zaman budanması gerekir. Bu budama sayesinde yeni yapraklar çıkar, bitki daha sağlıklı büyür, fazla yapraklar gidince bitki nefes alır. Özellikle bazı meyvelerin budanması önemlidir. Üzüm gibi itkiler, budadıkça büyür. Siz de iyi bir budama makası edinerek budama işlemini yapabilirsiniz. Normal makaslar, budama makaslarından daha yumuşaktır. Bu yüzden normal makasları budama için kullanmamanız gerekir. Ama budama makaslarının yapısı serttir. Böylece kavradığı bitkiyi kolayca keser.

Tırmık

Bahçe ekipmanı
Bahçe Ekipmanları ve Kullanım Alanları, Lerato Hobi Bahçe Seti 3 Lü El Aletleri Seti Kürek Tırmık Çapa TM

Tırmık, bahçedeki otları en kolay şekilde toplamanızı sağlayan el aletlerinden biridir. Farklı tasarımlarda, farklı özelliklere sahip tırmıklar vardır. Yaprak için kullanacağınız tırmık genellikle daha üçgen formda, hafif, plastik ya da çelik uçlu olur. Bu tarz bir tırmık ile ağaç yapraklarını çimlere zarar vermeden kolayca toplayabilirsiniz. Ayrıca bahçede toprağı havalandırmak için kullanabileceğiniz tırmıklar da vardır. Bu tarz tırmıklar ile toprağı havalandırıp taş ve bitkilerin toplanıp şekillenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle sonbahar aylarında tırmık, pek çok işinize yarar.

Fide Dikme Aparatı

Edoni Fide Dikme Aparatı Siyah Plastik 18 cm
Bahçenizde Kullanabileceğiniz Ürünler, Fide Dikme Aparatı

Bitki dikmek istediğiniz zaman kullanabileceğiniz ürünlerden biri, fide dikme aparatıdır. Bu aparat sayesinde toprağı kolay bir şekilde açıp dikmek istediğiniz bitkiyi dikebilirsiniz. Ayrıca tohum ekerken de yine bu aparatı kullanabilirsiniz. Ucu dar olan bu alet, giderek genişleyen bir yapıya sahiptir. Ağaç gibi derin olmayan bitkilerin dikiminde bu aleti kullanarak en doğru şekilde dikim işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Eldiven

Garden Genie Gloves Bahçe Eldiveni
Bahçe ile Uğraşırken Hangi Ürünleri Kullanabilirsiniz? Bahçe Eldiveni

Toprak ile uğraşırken mutlaka kullanmanız gereken ürünlerden biri de eldivendir. Toprağın içinde fark etmediğiniz böcekler, taşlar, farklı maddeler olabilir. Bu yüzden kendinizi korumak için eldiven kullanabilirsiniz. Ellerinizi yaralanmalardan koruyacak, darbelere karşı kendinizi korumanızı sağlayacak, suya dayanıklı ve manşet kısmı uzun olan eldivenleri alet çantanıza ekleyebilirsiniz. Bu sayede kendinizi güvene alabilirsiniz!

Kazma & Kürek

Bahçe ekipmanı
Bahçelerde Kullanabileceğiniz Ürünler, Katlanabilen Portatif Kazma Kürek (Pusulalı)

Bahçenizde kullanabileceğiniz ürünler arasında son olarak kazıcı aletler var. Kazma, kürek, çaba gibi aletler de bahçelerde en sık ihtiyaç duyacağınız ürünlerdir. Eğer bahçeniz çim kaplı değilse ve bir şeyler ekmeyi seviyorsanız kürek pek çok farklı işinize yarar. Ayrıca bir şeyi karıştırmak için kürekleri kullanabilirsiniz. Toprağı işlemek ve kökü yabani otları sökmek için ise çapayı kullanabilirsiniz. Ayrıca yine toprağı havalandırmak istediğinizde çapalar son derece kullanışlıdır. Son olarak kazmayı da toprağı kazmak, toprağın içindeki sert maddeleri çıkarmak için kullanabilirsiniz.